KRAS Z OBALO – Self drive

Že za 115 € na osebo

Kras in kraške jame, Kobilarna Lipica in lipicanci, arhitektura in krajina, Brkini, naravna in biotska pestrost, mir, vino in kulinarika, vse to in še več doživite na KRASU

 Na Krasu sta se srečala voda in topen kamen. Vse od takrat skupaj ustvarjata čarobni svet podzemnih jam, izginjajočih rek, vrtač in drugih kraških pojavov. Naša planota Kras je dala ime vsem pokrajinam na svetu s podobno sestavo tal, pa tudi njihovim naravnim pojavom.

Tako kot je poseben Kras, je posebna tudi njegova arhitektura. Podnebje, obilje kamna in skromni način življenja so vsak po svoje prispevali k nastanku značilne arhitekture in oblikovanju prav posebne krajine. Popotnik tega preprosto ne more prezreti. Čudovita skladnost, prefinjeni detajli in mojstrsko izklesan kamen na vsakem koraku vzbujajo občudovanje.

Narava se je prav prijazno poigrala, ko je na rob kamnitega Krasa nanizala zelene in zelo rodovitne griče. To so Brkini, čudoviti svet sadovnjakov in neskončnih travnikov. Vedute jemljejo dih. Skorajda na vsakem vrhu griča vas pozdravi bela cerkvica in prebuja romantična občutja. To so kraji, kamor lahko človek pobegne iz ponorelega sveta.

Na izletu v bližnji Trst vam svetujemo ogled ribiškega muzeja kjer je mogoče spoznati zgodovino in tradicije ribištva slovenskih prebivalcev ob obali med Trstom in izlivom reke Timave, ki so se tu naselili pred več kot tisoč leti.

Stalna razstava prikazuje pripomočke za ribolov, mreže in orodje visoke etnološke vrednosti, dokumente iz srednjega veka, stare upodobitve in fotografije vsakdanjega življenja ribičev. Razstava je opremljena s slovenskimi, italijanskimi in angleškimi razlagami.

V sklopu naše ponudbe vam ponujamo 3 dnevno namestitev, kulinariko in naše izbrane izlete tudi v bližji Trst, kateri skriva ogromno zanimivosti za celotno družino.

Uporabite lahko tudi bone.

Bodite fleksibilni  in si počitek / bivaje organizirajte sami – a še vedno pod okriljem naše agencije. Tako, da na poti ne boste sami.

PROGRAM :
1. dan – individualni prevoz do Sežane, namestitev v hotelu, večerja …

2. dan – po bogatem zajtrku individualen odhod do Trsta. Obisk pomorskega muzeja, trga Unita’ s palačo, arhitekturno znamenite cerkve, ki poleg sakralnega objekta ponuja tudi enkratni razgled na tržaški zaliv. Seveda predlagamo tudi pizzerijo, kjer nudijo pravo pizzo napoletano z mozzarello Buffala.
V popoldanskem času, povratek v Sežano kjer vas bo v hotelu čakala večerja. Nočitev.

3. dan – po zajtrku potepanje po Krasu z obiskom Štanjela in gradu, pokušina vina, možno kolesarjenje. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan – po zajtrku, individualni izlet na obalo, ogled obmorskih ribiških mest s kulinarično izkušnjo, tokrat z ribjimi specialitetami  tradicionalni gostilni.

Povratek…

Cena predlaganega paketa na osebo je: 155 €

Cena predlaganega paketa na otroka je: 119 €

 

V ceni je vključeno:

3 nočitve z zajtrkom

3 večerje

pokušina vina

Zahtevajte ponudbo